Vil du teste fremtiden?
I Krux Oppdal innovasjonssenteret ligger et skaperverksted med verktøy, maskiner og utstyr for å utvikle ideer og lage prototyper. Slik at nye produkt- og tjenestesystem kan utvikles på en enklere, raskere og billigere måte.
Fase 2: Testing
Det kan være verdifullt å lage og teste prototyper for å drive et prosjekt videre.
I skaperverkstedet finnes verktøy og materialer for å utvikle prototyper, inkludert 3D-printere og en laserkutter.
Fase 1: Idé
I skaperverkstedet kan du få hjelp til å løfte din idé, kartlegge behov og muligheter samt arbeide på tvers av bransjer.
Fase 3: Evaluere
Kunder og brukergrupper kan inviteres inn i prosessen på et tidlig stadium i skaperverkstedet. Slik kan du samle tilbakemeldinger og evaluere produktet ditt basert på kundens behov.
Hvorfor skaperverksted?
Når teknologisk fremskritt går raskere, øker kravet til innovasjon. I større selskaper investeres det blant annet i kreative laber (skaperverksted), noe som gir dem økt innovasjonsevne ved å legge til rette for å utvikle nye produkter og tjenester.
Små og mellomstore bedrifter har ofte ikke ressurser til å investere i egne skaperverksted eller kompetansen. Gjennom etableringen av skaperverkstedet i Krux Oppdal innovasjonssenter får også du tilgang på en ekstern lab - tilsvarende større bedrifter i for tidligfase av produkt- og tjenesteutvikling.
I skaperverkstedet finner du:
-
Laserkutter med stor kuttflate som både kan kutte og gravere en rekke materialer. Dette er et raskt og allsidig verktøy som tillater hurtig testing/prototyping og produksjon av deler i blant annet akryl og kryssfiner. Laserkutteren kan gravere både glass og metall og kan brukes til å lage personaliserte varer.
-
3D-printer utstyrt med ulike materialer for å lage prototyper i forskjellige styrker og med forskjellige egenskaper. 3D-printing tillater blant annet å lage komplekse geometrier som ikke er mulig med klassiske maskineringsmetoder.
-
Utvalg av håndverktøy og materialer, for enkelt å lage prototyper og teste ideer. En båndsag og søylebormaskin komplementerer håndverktøy for større oppgaver, eller oppgaver som krever høy presisjon.
-
Avdeling for å lage enkle, myke prototyper som inneholder diverse skum, stoff, papp og papir.
-
Loddestasjon og et utvalg mikrokontrollere, sensorer og elektriske komponenter muliggjør bygging av mekatroniske prototyper.
Aktiviteter i skaperverkstedet:
-
Teambuilding - utvikle praktiske ferdigheter og samarbeid
-
Temabaserte workshops
-
Tilbud for startups/inkubator
-
Fasilitere bygging av prototyper sammen med bedrift

Kontakt
Ønsker du å benytte deg av skaperverkstedet?
Avtal tid og bruk med prosjektleder Daniel.
Daniel Ege
Daniel er prosjektleder med hovedansvar for utvikling av skaperverkstedet. Han er utdannet sivilingeniør i Produktutvikling og produksjon fra NTNU.
Daniel skriver en doktoravhandling om bruken av skaperverkstedet, og vil utforske hvordan dette kan bidra til et bedre og mer innovativt utviklingsmiljø i Oppdal. Daniel har kompetanse innen forsknings- og utviklingsarbeid, med spesielt fokus på tidlig-fase produktutvikling. Daniel bidrar gjerne med kompetanse og erfaring for å realisere nye utviklingsprosjekter.